Reading for the entrance exam after a few years

اگر شما جزء افراد پرمشغله، شاغل و یا متاهل هستید و تصمیم به خواندن این مقاله گرفته اید بهتون تبریک میگیم شما بهترین راه ممکن را انتخاب کرده اید و حتی یک درصد شک هم به دل خود راه ندهید. و این صحبت را کسی دارد به شما میگوید که چندین سال است که با کنکوری های پرمشغله و سن بالا سر کرده است و تا الان بیش از 90 درصد افراد شاغل و متاهل با راهنمایی های مجموعه ما قبول شدند. در ادامه به خواندن برای کنکور بعد از چند سال میپردازیم.

مسلما به دلیل اینکه شما از فضای درسی دور بوده اید و شرایط طراحی سوال هر سال تغییر می کند، بهتر است برای تضمین موفقیتتان حال که اراده کرده اید، بهترین تلاشتان را به کار گیرید. شما می توانید با استفاده از یک مشاوره تحصیلی خود را در مسیر درس قرار داده و از مشورت وی در زمان نا امیدی بهره ببرید. قبل از مشاوره گرفتن به نکات زیر توجه کنید تا آمادگی و انگیزه کافی برای ادامه تحصیل پیدا کنید.

میخواهم شما را با واقعیت رو در رو کنم : اکثر افراد پرمشغله و متاهل فکر می کنند کمبود وقت تنها مشکلی است که با آن رو به رو هستند اما علاوه بر کمبود وقت می توان گفت با مشکلات زیر هم رو به رو می شوند :

1-ترس : این افراد چون چندین سال از درس خواندن دور بوده اند ترس زیادی دارند و این ترس باعث می شود که مطالب درسی را کش دهند با نیت اینکه بیشتر وقت بگذارم تا کامل یاد بگیرم .

2-تعدد منابع : این افراد مدام منابع خودشان را عوض می کنند و فکر می کنند که منابع خیلی با هم تفاوت دارند و قرار است که این منابع باعث معجزه شوند.

3-تفاوت کنکور قدیم و جدید : فرق کنکورهای اخیر با دهه 80 و قبل تر.

4-اصولی نخواندن دروس : مثلاً نداشتن تست پوششی ، مرورهای درست ، رعایت نکردن پیش نیازها و مکمل ها . که در این زمینه می توانند از سایت و کانال ما استفاده کنند و از مقاله ی راه و روش تست زنی اصولی کنکور استفاده کنید.

5-و در اخر مشکل وقت : این افراد معمولا نسبت به پشت کنکوری ها و کنکوری های سال دوازدهم وقت کمتری دارند و اگر زمان خود را مدیریت نکنند زمان خاصی برای درس خواندن باقی نمی ماند.

اما نگران نباشید واقعیت تلخ است اما بدنبال راه حل باشیم . مراحل زیر را دنبال کنید حتما موفق خواهید شد.

۱- برنامه ریزی مطالعه برای کنکور باید توسط مدرسین خبره و اساتید برجسته که سالها در حوزه تحصیلات تکمیلی فعالیت داشته اند انجام شود. این برنامه ریزی به داوطلب کمک می کند تا از مطالعه منابعی که تاثیر چندانی در نتایج ندارند اجتناب شده و زمان قابل توجهی برای مطالعه نکات کلیدی و سرفصلهای پرتکرار ذخیره شود. ضمنا تمام این برنامه ریزی ها با توجه به ظرفیت های داوطلب متفاوت است و نمی توان برای همه از یک فرمول مشخص استفاده کرد. بنابراین داوطلب کنکور باید در ابتدا تعیین سطح شود.

۲- مطالعه تمام منابع اعلام شده توسط سازمان سنجش برای آزمون دکتری و کنکور کارشناسی ارشد در یک سال عملا غیر ممکن است بنابراین باید از خلاصه منابع کنکور استفاده کرد. مهمترین مبحث در گردآوری خلاصه منابع کنکور دکتری و کارشناسی ارشد، بهره گیری از تیم اساتید برجسته است که سالها به آنالیز منابع کنکور ارشد و منابع کنکور دکتری و آزمون های سالهای گذشته پرداخته باشند. در تمام کتب خلاصه منابع، اشاره به سرفصل های کلیدی و نکات پر تکرار از ملزومات است.

۳- تجربه اکثر داوطلبین کنکور که برای دومین بار در این آزمون شرکت کرده اند نشان داده که شانس قبولی کنکور داوطلبین درصورت داشتن تجربه شرکت در آزمون دکتری تا ۳۴٪ و در کنکور کارشناسی ارشد تا ۵۷٪ افزایش می یابد. اصلی ترین دلایل این اتفاق، آشنایی با نحوه تست زنی کنکور، کاهش استرس در مواجهه با فضای کنکور، و دریافت کارنامه نهایی پس از کنکور است که هر داوطلب می تواند از طریق آن، میزان آمادگی خود را بسنجد. اما مشکل آنجاست که داوطلبین کنکور دکتری و کارشناسی ارشد نمی توانند چندین سال در آزمون شرکت کنند تا تجربه کافی را داشته باشند. ضمنا با توجه به تغییر دایم منابع کنکور اعلام شده توسط سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلب باید هر سال به مطالعه منابع جدید کنکور بپردازد که همین موضوع باعث انصراف بسیاری از متقاضیان کنکور در هر سال می شود. در اینجاست که ضرورت استفاده از خدماتی مانند آزمون آزمایشی مطرح می شود که شبیه سازی کامل فضای کنکور با بالاترین جامعه آماری را امکانپذیر می سازد.       

 

۴- اهمیت رتبه در کنکور دکتری و کارشناسی ارشد زمانی مشخص می شود که داوطلب قصد انتخاب یکی از دانشگاه های مطرح را برای تحصیل داشته باشد. بهترین معیار برای سنجش عملکرد یک داوطلب، رتبه کسب شده در آزمون دکتری و کنکور ارشد است که هر ساله پس از اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد و کنکور دکتری و ارائه کارنامه ها، رتبه های برتر کنکور رشته های مختلف مشخص می شوند. طبق بررسی انجام شده توسط موسسه ماهان، مشخص شد که تعداد قابل توجهی از رتبه های برتر آزمون دکترا و ارشد شاغل بوده اند اما با برنامه ریزی تحصیلی دقیق و مشاوره کاربردی توسط رتبه های برتر کنکور سالهای گذشته توانسته اند به موفقیت دست یابند.          

۵- هیچ چیزی جای کلاسهای آمادگی کنکور دکتری و آزمون ارشد را نمی گیرد بطوریکه هر یک ساعت کلاس برابر با ۲۰ ساعت مطالعه است. در اینگونه کلاسها، اساتید به بیان نکات کلیدی و سرفصلهای پرتکرار با رویکرد آموزش و آمادگی کنکور می پردازند تا داوطلب در کوتاهترین زمان ممکن بتواند خود را برای کنکور آماده سازد. بنابراین این روش را می توان کاربردی ترین حالت آمادگی کنکور دانست.

اگر باز هم آمادگی و انگیزه کافی را با خواندن مقاله دریافت نکرده اید به ادامه مطلب مراجعه کنید . ادامه مطلب ...